Investo Kancelaria Inwestycyjna

Opinie o Investo Kancelaria Inwestycyjna

Podziel się opinia na temat firmy. Bądź pierwszy. Pamiętaj, że dzięki Twojej opinii klienci mogą skorzystać ze sprawdzonych usługi  produktów. Twoja opinia pomoże poznać tę firmę. Jakie masz doświadczenia z Investo Kancelaria Inwestycyjna? Pomóż nowym pracownikom dokonać właściwego wyboru by mogli wybrać zaufanego pracodawcę.

202 myśli na temat “Investo Kancelaria Inwestycyjna”

  1. Konkretnie zorientowani ludzie. Potrafią doradzić jak inwestować pieniądze i nie owijają w bawełne na temat cudownym i magicznych inwestycji. Polecam, bo polecono mi tę firmę.

  2. Wentylatory strumieniowe jetfoil Bovent nie mają certyfikatu pożarowego, to nie są wentylatory Flakt Woods, ale składaki klepane w Ożarowie na bazie silnika i rotoru od Woods’a. Ten składak nie posiada certyfikatu pożarowego!!! Na tabliczkach znamionowych są inne oznaczenia typu niż w certyfikatach jakie dostarcza Bovent. Więc jetfan-jetfoil? Boventu nie może być dopuszczony w budownictwie. Nadzorowi budowlanemu i PSP nie wolno odbierać systemów oddymiania z urządzeniami bez certyfikatu pożarowego!!!.

      1. Nie wykupiono obligacji serii EZ, chociaż termin wykupu upłynął 5.09.2915 r. Również nie podjęto żadnych czynności zmierzających do wykupu obligacji serii FZ, których wymagalność minęła 05.01.2016 r. W tym przypadku nawet nie wypłacono odsetek za ostatnie 3 miesiące. Wyglądana Amber Gold bis

      2. Tak.Jest firma oszustow dzialajaca na podstawie dzialan firmy Amber Gold. Wydaje mi sie,ze lepiej wplacic srodki na instytucje harytatywne,niz no nowa X7 prezesa tej firmy. Prokuratura umyla rece,pozostal komornik.

    1. czy moge sie z Panem skontaktować tez mam takie obligacje.
      Czy ktoś może udzielić informacji jak dalej postępować w celu odzyskania pieniędzy za obligację.

  3. TO JEST PIRAMIDA FINANSOWA. Podobnie jak u przedmowcy, spotkalo mnie to samo. Nie wykupuja obligacji serii CZ. Chca aby wplacalo sie do nich wciaz nowe srodki, ktore prawdopodobnie sluza do splaty biezacych odsetek. Gdy przyszedl termin wykupu obligacji. I na moim koncie powinna znalezc sie wieksza kwota (nie tylko odsetki), pojawil sie problem, bo nie dysponuja taka suma pieniedzy. Telefony i monity nic nie pomagaja. Bardzo duza rotacja osob zatrudnionych w firmie. W ciagu niespelna roku, opiekowaly sie mna trzy osoby. Gdy pytam, co sie stalo z poprzenikiem, odpowiedz: zwolnil lub zwolnila sie.

  4. mam też obligacje i poinformowano iż, do końca stycznia mają być wypłacone zaległe odsetki grudzień-styczeń + odsetki za zwłokę…. podobno dają za to głowę ale na wszelki wypadek mam topór 🙂

    1. jest 02.02.2016 :)) i odsetek jak i nie było tak i nie ma więc bezczelnie kłamią czego baaaardzo nie lubię zwłaszcza jak ktoś posiada moja własność i to nie małą… jeżeli jest więcej oszukanych zostawiajcie swoje namiary i oficjalnie przyjmijmy te forum za zbiórkę takich osób…

      1. Witam.Też mam obligi z wykupem 1.03.2016. Od grudnia nie dostałem kuponu. W styczniu dzwoniła do mnie SG i zapewniała , że odsetki będą wkrótce. Od tego czasu zero kontaktu. Mnie też wygląda na piramidę.

  5. Też w to wszedłem. Może mają Państwo podobizny prezesa Sławińskiego i bardzo aktywnej Pani Sylwii Grabowskiej do opublikowania w necie?
    Teraz firma nie odbiera telefonów. Czy ktoś sprawdzał stan aktywów firmy, czy ten hotel w Zakopanym to nie fantazja?

    1. Ha! Dostałam informację ,że ten hotel w Zakopanem jest nieaktualny-„podobno”/przestałam im wierzyć/ remontują hotel w Białym Dunajcu-też czekam na odsetki :((( od 3 m-cy

  6. Dziś jest 2.02 odsetek nie ma. 4.02 powinni wykupić ode mnie obligacje – martwię się. Ktoś ma jakieś pomysły?

  7. miałem ten sam problem, na szczęście odsetki już zostały wyrównane, mam nadzieję że to jednorazowe opóźnienia i więcej się to nie powtórzy bo 2 miesiące żyłem w niepewności…

    1. U mnie też zalegali z odsetkami dwa miesiące ale zostały uregulowane razem z odsetkami za zwłokę. Pewnie i reszcie w końcu wypłacą.

  8. pytanie do kata w jaki sposob zostawic namiary bo mi sie wydaje ze musimy sie wybrac oczywiscie parę osob do Pana prezesa Sławińnskiego niech przedstawi jakies wiadomosc na ten temat ,bo prawdo podobnie stracimy swoje oszczednosci ,czy ktos był wtej firmie czy ona faktycznie istnieje cz zajmuja jakis lokal itp..

    1. Aktualnie wobec Investo toczy się postępowanie prokuratorskie,niedawno zmienili prezesa,na jakiegoś prawie małoletniego,myślę że gdybyśmy się stowarzyszyli,byłaby szansa na pozew zbiorowy.Indywidualne pozwy raczej niewskazane,są potworne koszty,i niepewny wynik.Jak widać warto być w Polsce cwaniakiem.tacy są pod ochroną

      1. Ja też nie otrzymuję odsetek Termin wykupu mam 4 03.2017
        Brak kontaktu z firmą INVESTO.
        Tel Ani mail nie działają.
        Jak można odzyskać pieniądze?

  9. 05. 02 .2016 totalna olewka nikt nawet nie odbiera …nie ma ani kasy ani odsetek …pomimo że wczoraj mia l ktoś pilnie oddzwonić i poinformować o co tu do jasnej…chodzi…

  10. Witam!
    Czytam Wasze wpisy i włosy jeżą mi się na głowie. Mam obligacje EZ, tak samo od grudnia 2015 nie wypłacili odsetek. Telefonów nie odbierają. Na e-maille nie odpowiadają.Czy ktoś ma jakiś pomysł jak możnaby ich prześwietlić? Czy aby nie ogłoszą upadłości?

  11. Nie wypłacają odsetek od grudnia 2015 r.. Trudno skontaktować się telefonicznie. W rozmowie telefonicznej/dwa razy udało mi się takową nawiązać/raz pani przekonywała, ze wypłacą odsetki póżniej namawiała na przejście do Funduszu, podsumowując/opryskliwie/, że musiałem się liczyć z ryzykiem gospodarczym/bardzo pesymistycznie to zabrzmiało/. Uważam, że jest to droga w kierunku postepowania przed Sądem. Myślę, że wszyscy pokrzywdzeni muszą skonsolidować swoje działania aby mogły być skuteczne. Pozdrawiam

  12. Czy uzyl juz ktos weksli zabezpieczajacych lub dostal propozycje zamiany obligacji na certyfikaty
    w funduszu inwestycyjnym.Odpowiedz by mi bardzo pomogla!

    1. dziś 08.02.2016 dostałem propozycje przejścia na fundusz po niby atrakcyjnym rozwiązaniu z wykupem do końca roku…

    1. Również odsetek brak od grudnia – na 5 01 2016 miał być wykup seri FZ ani kasy ani odsetek – telefonow nie odbierają od początku lutego

  13. No sam nie wiem… miałem tel., trochę mnie uspokoili – za obligacje nie płacą, bo kontrahenci nie płacą, ale tak czy inaczej w końcu muszą zapłacić. Może przejdę na fundusz, jak proponują.
    Przyszło mi do głowy też to, że tam się dość trudno dodzwonić – i może dobrze! Bo w innych firmach zatrudniają masę ludzi, którzy tylko odbierają telefony i informują, trzeba im płacić, ale oni dla firmy są tylko obciążeniem. I klienci na tym tracą, choć z drugiej strony mają lepsze poczucie pewności.
    Investo pewnie nie przewidziało, że będą zaległości w odsetkach i nie zatrudniło dość ludzi do tłumaczenia powodów.
    Mam nadzieję, że tak to z grubsza wygląda i że się dobrze skończy…
    Jak nie zapomnę, napiszę, jakie będą dalsze losy mojej inwestycji.

  14. No sam nie wiem… miałem tel., trochę mnie uspokoili – za obligacje nie płacą, bo kontrahenci nie płacą, ale tak czy inaczej w końcu muszą zapłacić. Może przejdę na fundusz, jak proponują.
    Przyszło mi do głowy też to, że tam się dość trudno dodzwonić – i może dobrze! Bo w innych firmach zatrudniają masę ludzi, którzy tylko odbierają telefony i informują, trzeba im płacić, ale oni dla firmy są tylko obciążeniem. I klienci na tym tracą, choć z drugiej strony mają lepsze poczucie pewności.
    Investo pewnie nie przewidziało, że będą zaległości w odsetkach i nie zatrudniło dość ludzi do tłumaczenia powodów.
    Mam nadzieję, że tak to z grubsza wygląda i że się dobrze skończy…
    Jak nie zapomnę, napiszę, jakie będą dalsze losy mojej inwestycji. (tylko tu jakieś problemy z publikacją)

    1. KRIS powiedz jaki jest stan jednostki na dzień dzisiejszy bo oni podają tylko datę na 31.grudnia2015 masz jakiś świeższy wynik ?

  15. a jak zabezpieczony jest ten Fundusz ? Jak mozna wyjsc z funduszu czy czytał ktoś STATUT ? jakie za opłaty za prowadzenie i wyjście z funduszu ?

    1. też mam propozycję funduszu, nie znam statutu. W SATURNIE tłumaczą, że mają jakiś nadzór nad funduszem, ale zarządza nim spółka z którą mają umowę. Nie znam Statutu Funduszu.
      trzeba chyba zawiązać porozumienie do dalszych działań.

  16. Nie dałem się wrobić w hotel w Zakopanem, ale teraz dzwonią do mnie z hotelem w Białym Dunajcu i nie Investo tylko Investo-fundb bo tamten na liście KNF. Kłamią jak z nut żeby wycyganić ode mnie kilka złotówek.
    Chwalą się certyfikatem Rzetelna Firma. Nikt tu nie jest rzetelny

  17. również nie mam odsetek od grudnia, dodzwoniłem się na numer biura obsługi, pani poinformowała mnie że to recepcja, zapisała mój numer telefonu, mówiła że mają bardzo dużo takich spraw i obiecała że oddzwonią w przyszłym tygodniu.

  18. też mam propozycję funduszu, nie znam statutu. W SATURNIE tłumaczą, że mają jakiś nadzór nad funduszem, ale zarządza nim spółka z którą mają umowę. Nie znam Statutu Funduszu.
    trzeba chyba zawiązać porozumienie do dalszych działań.

    1. Zarówno adres na Grójeckiej jak i póżniejszy na Marszałkowskiej to jedna wielka lipa. Nigdy nie było tam żadnego biura, a korzystają tylko ze skrzynki kontaktowej. Oba adresy zostały osobiście sprawdzone. Są już dwa doniesienia do prokuratury ale nie wiadomo jeszcze jaki tego efekt.

  19. Też mi nie zapłacili od grudnia odsetek od dwóch serii obligacji. Po wysłanym piśmie na trzy ich e-maile i licznych telefonach – wreszcie kontakt z jakąś Panią i pismo os Prezesa. Wyjaśnia, że mają trudności finansowe i proponują przejście do funduszu. Nie wiem czy to nie kolejne bagno?

    1. Proszę Państwa, mogę tylko powiedzieć ,że sprawa oczywiście jest trudna. Jednakże najgorsze , co możecie zrobić , to czekać. Jeżeli nic teraz nie zrobicie , to na sto procent nie odzyskacie nigdy swoich pieniędzy. Natomiast jak złożycie stosowne pozwy i zawiadomienie do prokuratury jest szansa, że kiedyś te pieniądze odzyskacie. W chwili obecnej jeszcze jest niewiadome, czy spółka bądź pan prezes J.S. posiadają jeszcze jakiś majątek. Ale z pewnością tego majątku już nie będzie jak komornik zajmie ten majątek i zaspokoi wierzycieli, którzy mają już tytuły wykonawcze.
      b.ponikau@insignia-kancelarie.pl

      1. Prezes „Amber…”wali w gumy.Udaje,że nie wie o usłużnych zza sąsiednich granic,którzy za małą opłatą przedstawią mu propozycje nie do odrzucenia.Ale to jego wybór.Pan ADWOKAT ma rację.Wiadomo zaś ,że JS ma więcej komorników,niż włosów na głowie.Sam nie odbiera telefonów i sądzi,że jest nietykalny.Jak mówią Rosjanie-pożyjom-uwidiem.Zegar dead life tyka.

  20. Nie dajmy się wciągnąć w ich kolejne magiczne pomysły i przejść do funduszu, proponują przejście bo każdy fundusz jest obarczony ogromnym ryzykiem, a po przejściu nie musieliby zwracać kapitału z obligacji.
    Również nie mam odsetek od grudnia. Chcę odzyskać jak najszybciej swoje pieniądze.

  21. Inwestorzy z Warszawy i najblizszej okolicy.
    Prosze udajcie sie do biur Firmy „INVESTO”i osobiscie przekonajcie sie na miejscu jak wyglada sprawa.
    Moze uda sie spotkac i porozmawiac z Prezesem Jackiem Slawinskim.
    Bylbym wdzieczny za pozniejsza informacje.Ja mieszkam za daleko.

    1. Byłem pod siedzibą Investo,pani z którą w końcu udało mi się rozmawiać telefonicznie,powiedziała że tam teraz/ok godz.13./,nie ma nikogo”wszystcy prezesi są w terenie/może Baleary?/

  22. Pomocny.
    Jakkolwiek mnie zapłacono odsetki, to nie wykupiono obligacji. Należy wystąpic z pozwem zbiorowym albowiem indywidualne nie będą rozpatrywane przez Prokuraturę. Należy się zjednoczyć w walce o swoje środki. Jestem zainteresowany takim rozwiązaniem. Proszę o Wasze opinie na ten temat

    1. Jestem za. Ale myślę, że muszę dotrwać do daty wykupu obligacji i uruchomić weksle. Wtenczas wchodzi komornik.

    2. Ja też zainwestowałam w obligacje i od grudnia 2015r. są problemy z odsetkami. Boję się myśleć co będzie z wykupem. Chętnie dołączę do pozwu zbiorowego.

  23. zbiorowy pozew czyli ile osob lub od wartosci zaległości.ja mysle ze ta sprawa musi byc zgłoszona do prokuratury o wyłudzanie pieniedzy

    1. cop z tym investo czy ktoj jakas kase od nich odzyskał , czy podał ich ktoś do sadu, czy ma ktos wyrok, ja tez mam ten problem i nie wiem co mam zrobić ?

  24. Ja przeszedłem na fundusz do tego Saturna, na razie wszystko idzie wedle planu, ciekawe, jak się to skończy.

  25. Czy komuś udało się sprawdzić czy komornik będzie miał co zajmować?
    Ilu jest nas pokrzywdzonych i na jaką kwotę całkowitą?

    1. Dzwoniłem do firmy dzisiaj, co prawa konkretów żadnych się nie dowiedziałem ale zwróciłem uwagę żeby w ewentualnym kolejnym komunikacje podali więcej szczegółów na temat przyczyny zaistniałej sytuacji lub bardziej konkretnie określili termin jej rozwiązania. Pani zapewniła mnie że pracują nad umową z nowym kontrahentem ale w tym przypadku głównym wg. mnie problemem jest właśnie to że nie wiadomo jak interpretować przesłaną informację co budzi wg. mnie dodatkowe emocje u ludzi którzy widzą w takim przypadku tylko rozwiązania ostateczne. Zobaczymy jak to będzie w praktyce, mam nadzieję że jednak jakoś wyjdą z tego kryzysu i wszyscy odzyskają swoje pieniądze a sama firma będzie mogła nadal działać.

  26. No ciekawe czy coś z tego będzie czy to już pozamiatane jest. Ja mam wykup EZ-H2 w dniu 2016.04.05 i jeszcze nie dostałem info z wykupem ale mimo wszystko nie tracę jeszcze nadziei bo coś w końcu przynajmniej napisali. Niestety nie napisali nic konkretnego tak aby można było domyślić się co się dzieje konkretnie się dzieje poza tym że utracili płynność finansową i w związku z tym nie regulują zobowiązań. Ciekawe jest też to że list został podpisany przez jednego prezesa a w internecie można znaleźć lub nazwisko drugiego prezesa. No nic pozostaje poczekać ten niecały miesiąc do czasu wykupu i wtedy ewentualnie uruchomić inne środki chyba że sytuacja zmieni się na lepsze w tym czasie. Pal licho zaległe odsetki, ważne czy kapitał odzyskamy bo niby miała być wpis do hipoteki na nieruchomości ale chyba nic takiego się nie wydarzyło.

  27. Na o czekacie? To piramida finansowa. Nie mam złudzeń co do moich pieniędzy.

    Natychmiast wszyscy poszkodowani z Warszawy skrzyknijcie się i powinniście zgłosić sprawę do Prokuratury Okręgowej, niech wszczyna dochodzenie, wyda im zakaz opuszczania kraju i zabezpieczy księgi i komputery, co się da zanim uciekną do kraju gdzie nie ma ekstradycji do Polski.

    Zainteresujcie media np. TVN lub Polsat – programy interwencyjne typu Uwaga etc. – zgłoście się. Nagłaśniajcie kolejny Amber Gold. Oni też wypłacali jakiś czas odsetki, a potem przestali i uspokajali itd.

    Pozew zbiorowy dopiero potem.

  28. Ja tak samo uważam ,nie łudzmy sie jest mało prawdopodobne ze odzyskamy pieniądze .Jak najszybciej Prokuratura .Ludzie od lipca są mamieni obietnicami,nawet mają wyroki sadowe .a pieniedzy nie ma .To są oszuśći .sprawa musi być zgłoszona na Policje

  29. Jak najprędzej wszyscy którzy mieszkamy w Warszawie umówmy się na spotkanie. Nie ma co czekać trzeba Działać! Zgłośmy jak najszybciej zbiorowe zażalenie do Prokuratury. Już kilka osób zgłosiło imienne zażalenie do Prokuratury Rejonowej Warszawa-Ochota ulica Wiślicka. Powiedziano mi że Fundusz jest już nie aktualny i zaproponowano ugodę z przedłużonym terminem wykupu obligacji. Uważam że to jest tylko gra na zwłokę a w rzeczywistości jest to zwykła Piramida! Pewne informacje posiadam ale nie chcę ich ujawniać na Forum. Zainteresowanych PROSZĘ O KONTAKT!

      1. Odpowiedzi z prokuratury jeszcze nie mam. Może jurto uda mi się skontaktować z Panią prokurator. Tymczasem firma Investo dzisiaj przedstawiła ewentualną propozycje wykupu naszych obligacji przez Investment Fund Managers S.A, niestety z przedłużonym terminem ich wykupu. Gdyby to okazało się prawdą należałoby przed podpisaniem ugody spotkać się całą naszą grupą z doświadczonym prawnikiem aby upewnić się czy podpisywany przez nas dokument jest właściwy i skuteczny. Natomiast osoby którym minął termin wykupu i zależy im na natychmiastowym odzyskaniu tych pieniędzy powinny wymusić ich realizację albo niezwłocznie wystąpić do sądu o zabezpieczenie i uruchomienie weksla. Proszę o kontakt nikj38@yahoo.com

        1. Mój tata znajduje się w podobnym położeniu.

          Poszukujemy kontaktu z grupą, jesli działanie grupowe może byc bardziej skuteczne niż indywidualne.

      1. Odpowiedzi z prokuratury jeszcze nie mam. Może jurto uda mi się skontaktować z Panią prokurator. Tymczasem firma Investo dzisiaj przedstawiła ewentualną propozycje wykupu naszych obligacji przez Investment Fund Managers S.A, niestety z przedłużonym terminem ich wykupu. Gdyby to okazało się prawdą należałoby przed podpisaniem ugody spotkać się całą naszą grupą z doświadczonym prawnikiem aby upewnić się czy podpisywany przez nas dokument jest właściwy i skuteczny. Natomiast osoby którym minął termin wykupu i zależy im na natychmiastowym odzyskaniu tych pieniędzy powinny wymusić ich realizację albo niezwłocznie wystąpić do sądu o zabezpieczenie i uruchomienie weksla. Proszę o kontakt nikj38@yahoo.com

      1. Odpowiedzi z prokuratury jeszcze nie mam. Może jurto uda mi się skontaktować z Panią prokurator. Tymczasem firma Investo dzisiaj przedstawiła ewentualną propozycje wykupu naszych obligacji przez Investment Fund Managers S.A, niestety z przedłużonym terminem ich wykupu. Gdyby to okazało się prawdą należałoby przed podpisaniem ugody spotkać się całą naszą grupą z doświadczonym prawnikiem aby upewnić się czy podpisywany przez nas dokument jest właściwy i skuteczny. Natomiast osoby którym minął termin wykupu i zależy im na natychmiastowym odzyskaniu tych pieniędzy powinny wymusić ich realizację albo niezwłocznie wystąpić do sądu o zabezpieczenie i uruchomienie weksla. Proszę o kontakt nikj38@yahoo.com

      1. Odpowiedzi z prokuratury jeszcze nie mam. Może jurto uda mi się skontaktować z Panią prokurator. Tymczasem firma Investo dzisiaj przedstawiła ewentualną propozycje wykupu naszych obligacji przez Investment Fund Managers S.A, niestety z przedłużonym terminem ich wykupu. Gdyby to okazało się prawdą należałoby przed podpisaniem ugody spotkać się całą naszą grupą z doświadczonym prawnikiem aby upewnić się czy podpisywany przez nas dokument jest właściwy i skuteczny. Natomiast osoby którym minął termin wykupu i zależy im na natychmiastowym odzyskaniu tych pieniędzy powinny wymusić ich realizację albo niezwłocznie wystąpić do sądu o zabezpieczenie i uruchomienie weksla. Coś jest nie tak z moim nowym adresem więc proszę o kontakt na julia.nik38@poczta.pl

    1. Też mam dwie serie obligacji, a odsetki przestali płacić w grudniu. Wysłałam wezwania, teraz wypełniłam weksle do wykupu do 11.04.2016 potem składam pozew sądowy. Dzwonią, że już niedługo będą mieli propozycję zabezpieczenia. Pewnie palcem na wodzie pisane. Ja już zdecydowałam- sąd i komornik.
      Proszę o inne informacje, jeśli Pani posiada.

      1. Odpowiedzi z prokuratury jeszcze nie mam. Może jurto uda mi się skontaktować z Panią prokurator. Tymczasem firma Investo dzisiaj przedstawiła ewentualną propozycje wykupu naszych obligacji przez Investment Fund Managers S.A, niestety z przedłużonym terminem ich wykupu. Gdyby to okazało się prawdą należałoby przed podpisaniem ugody spotkać się całą naszą grupą z doświadczonym prawnikiem aby upewnić się czy podpisywany przez nas dokument jest właściwy i skuteczny. Natomiast osoby którym minął termin wykupu i zależy im na natychmiastowym odzyskaniu tych pieniędzy powinny wymusić ich realizację albo niezwłocznie wystąpić do sądu o zabezpieczenie i uruchomienie weksla. Proszę o kontakt nikj38@yahoo.com

      2. Odpowiedzi z prokuratury jeszcze nie mam. Może jurto uda mi się skontaktować z Panią prokurator. Tymczasem firma Investo dzisiaj przedstawiła ewentualną propozycje wykupu naszych obligacji przez Investment Fund Managers S.A, niestety z przedłużonym terminem ich wykupu. Gdyby to okazało się prawdą należałoby przed podpisaniem ugody spotkać się całą naszą grupą z doświadczonym prawnikiem aby upewnić się czy podpisywany przez nas dokument jest właściwy i skuteczny. Natomiast osoby którym minął termin wykupu i zależy im na natychmiastowym odzyskaniu tych pieniędzy powinny wymusić ich realizację albo niezwłocznie wystąpić do sądu o zabezpieczenie i uruchomienie weksla. Coś jest nie tak z moim nowym adresem więc proszę o kontakt na julia.nik38@poczta.pl

      1. Odpowiedzi z prokuratury jeszcze nie mam. Może jurto uda mi się skontaktować z Panią prokurator. Tymczasem firma Investo dzisiaj przedstawiła ewentualną propozycje wykupu naszych obligacji przez Investment Fund Managers S.A, niestety z przedłużonym terminem ich wykupu. Gdyby to okazało się prawdą należałoby przed podpisaniem ugody spotkać się całą naszą grupą z doświadczonym prawnikiem aby upewnić się czy podpisywany przez nas dokument jest właściwy i skuteczny. Natomiast osoby którym minął termin wykupu i zależy im na natychmiastowym odzyskaniu tych pieniędzy powinny wymusić ich realizację albo niezwłocznie wystąpić do sądu o zabezpieczenie i uruchomienie weksla. Proszę o kontakt nikj38@yahoo.com

      2. Odpowiedzi z prokuratury jeszcze nie mam. Może jurto uda mi się skontaktować z Panią prokurator. Tymczasem firma Investo dzisiaj przedstawiła ewentualną propozycje wykupu naszych obligacji przez Investment Fund Managers S.A, niestety z przedłużonym terminem ich wykupu. Gdyby to okazało się prawdą należałoby przed podpisaniem ugody spotkać się całą naszą grupą z doświadczonym prawnikiem aby upewnić się czy podpisywany przez nas dokument jest właściwy i skuteczny. Natomiast osoby którym minął termin wykupu i zależy im na natychmiastowym odzyskaniu tych pieniędzy powinny wymusić ich realizację albo niezwłocznie wystąpić do sądu o zabezpieczenie i uruchomienie weksla. Coś jest nie tak z moim nowym adresem więc proszę o kontakt na julia.nik38@poczta.pl

      1. Odpowiedzi z prokuratury jeszcze nie mam. Może jurto uda mi się skontaktować z Panią prokurator. Tymczasem firma Investo dzisiaj przedstawiła ewentualną propozycje wykupu naszych obligacji przez Investment Fund Managers S.A, niestety z przedłużonym terminem ich wykupu. Gdyby to okazało się prawdą należałoby przed podpisaniem ugody spotkać się całą naszą grupą z doświadczonym prawnikiem aby upewnić się czy podpisywany przez nas dokument jest właściwy i skuteczny. Natomiast osoby którym minął termin wykupu i zależy im na natychmiastowym odzyskaniu tych pieniędzy powinny wymusić ich realizację albo niezwłocznie wystąpić do sądu o zabezpieczenie i uruchomienie weksla. Proszę o kontakt nikj38@yahoo.com

      2. Odpowiedzi z prokuratury jeszcze nie mam. Może jurto uda mi się skontaktować z Panią prokurator. Tymczasem firma Investo dzisiaj przedstawiła ewentualną propozycje wykupu naszych obligacji przez Investment Fund Managers S.A, niestety z przedłużonym terminem ich wykupu. Gdyby to okazało się prawdą należałoby przed podpisaniem ugody spotkać się całą naszą grupą z doświadczonym prawnikiem aby upewnić się czy podpisywany przez nas dokument jest właściwy i skuteczny. Natomiast osoby którym minął termin wykupu i zależy im na natychmiastowym odzyskaniu tych pieniędzy powinny wymusić ich realizację albo niezwłocznie wystąpić do sądu o zabezpieczenie i uruchomienie weksla. Coś jest nie tak z moim nowym adresem więc proszę o kontakt na julia.nik38@poczta.pl

      1. Odpowiedzi z prokuratury jeszcze nie mam. Może jurto uda mi się skontaktować z Panią prokurator. Tymczasem firma Investo dzisiaj przedstawiła ewentualną propozycje wykupu naszych obligacji przez Investment Fund Managers S.A, niestety z przedłużonym terminem ich wykupu. Gdyby to okazało się prawdą należałoby przed podpisaniem ugody spotkać się całą naszą grupą z doświadczonym prawnikiem aby upewnić się czy podpisywany przez nas dokument jest właściwy i skuteczny. Natomiast osoby którym minął termin wykupu i zależy im na natychmiastowym odzyskaniu tych pieniędzy powinny wymusić ich realizację albo niezwłocznie wystąpić do sądu o zabezpieczenie i uruchomienie weksla. Coś jest nie tak z moim nowym adresem więc proszę o kontakt na julia.nik38@poczta.pl

    2. WITAM PANI JULIO JAK MOŻNA SIĘ Z PANIĄ SKONTAKTOWAĆ? POZDRAWIAM – czy jest jeszcze możliwość odzyskania naszych ciężko zarobionych wkładów???????? 🙁

      1. Odpowiedzi z prokuratury jeszcze nie mam. Może jurto uda mi się skontaktować z Panią prokurator. Tymczasem firma Investo dzisiaj przedstawiła ewentualną propozycje wykupu naszych obligacji przez Investment Fund Managers S.A, niestety z przedłużonym terminem ich wykupu. Gdyby to okazało się prawdą należałoby przed podpisaniem ugody spotkać się całą naszą grupą z doświadczonym prawnikiem aby upewnić się czy podpisywany przez nas dokument jest właściwy i skuteczny. Natomiast osoby którym minął termin wykupu i zależy im na natychmiastowym odzyskaniu tych pieniędzy powinny wymusić ich realizację albo niezwłocznie wystąpić do sądu o zabezpieczenie i uruchomienie weksla. Proszę o kontakt nikj38@yahoo.com

    3. Julia,
      prośba o kontakt mailowy na joshep@o2.pl, nie zostawiłaś niestety kontaktu do siebie 🙂 Też niestety mam ten problem i zaczynam tak samo niestety myśleć że to tylko gra na zwłokę i nic więcej. Terminy kolejnych przełomowych zmian które mają niby wszystko wyjaśnić nie są dotrzymywane, wszystkie niby konkretne informacje podawane są tylko przez telefon a nigdy na mailu czy pisemnie, można by wnioskować że pogubi;i się w chwili kryzysu ale niestety nie wierzę już w to bo nawet zgubieni ludzie którzy uczciwie podchodziliby do tematu wiedzieliby że bez komunikacji i dotrzymywania terminów ciężko będzie rozwiązać kryzys. Czeka nas niestety twarda droga sądowa bo nadziei na normalne rozwiązanie sprawy wg. mnie już nie ma, choć chciałbym się mylić. Wyślij do mnie maila proszę to ustalimy kontakt i organizację.

      1. Odpowiedzi z prokuratury jeszcze nie mam. Może jurto uda mi się skontaktować z Panią prokurator. Tymczasem firma Investo dzisiaj przedstawiła ewentualną propozycje wykupu naszych obligacji przez Investment Fund Managers S.A, niestety z przedłużonym terminem ich wykupu. Gdyby to okazało się prawdą należałoby przed podpisaniem ugody spotkać się całą naszą grupą z doświadczonym prawnikiem aby upewnić się czy podpisywany przez nas dokument jest właściwy i skuteczny. Natomiast osoby którym minął termin wykupu i zależy im na natychmiastowym odzyskaniu tych pieniędzy powinny wymusić ich realizację albo niezwłocznie wystąpić do sądu o zabezpieczenie i uruchomienie weksla. Coś jest nie tak z moim nowym adresem więc proszę o kontakt na julia.nik38@poczta.pl

    4. Jestem zainteresowana wspólnym działaniem .Jestem poszkodowana przez ta firmę.
      Kontakt telefoniczny 607040224 .

      1. Odpowiedzi z prokuratury jeszcze nie mam. Może jurto uda mi się skontaktować z Panią prokurator. Tymczasem firma Investo dzisiaj przedstawiła ewentualną propozycje wykupu naszych obligacji przez Investment Fund Managers S.A, niestety z przedłużonym terminem ich wykupu. Gdyby to okazało się prawdą należałoby przed podpisaniem ugody spotkać się całą naszą grupą z doświadczonym prawnikiem aby upewnić się czy podpisywany przez nas dokument jest właściwy i skuteczny. Natomiast osoby którym minął termin wykupu i zależy im na natychmiastowym odzyskaniu tych pieniędzy powinny wymusić ich realizację albo niezwłocznie wystąpić do sądu o zabezpieczenie i uruchomienie weksla. Coś jest nie tak z moim nowym adresem więc proszę o kontakt na julia.nik38@poczta.pl

      1. Odpowiedzi z prokuratury jeszcze nie mam. Może jurto uda mi się skontaktować z Panią prokurator. Tymczasem firma Investo dzisiaj przedstawiła ewentualną propozycje wykupu naszych obligacji przez Investment Fund Managers S.A, niestety z przedłużonym terminem ich wykupu. Gdyby to okazało się prawdą należałoby przed podpisaniem ugody spotkać się całą naszą grupą z doświadczonym prawnikiem aby upewnić się czy podpisywany przez nas dokument jest właściwy i skuteczny. Natomiast osoby którym minął termin wykupu i zależy im na natychmiastowym odzyskaniu tych pieniędzy powinny wymusić ich realizację albo niezwłocznie wystąpić do sądu o zabezpieczenie i uruchomienie weksla. Coś jest nie tak z moim nowym adresem więc proszę o kontakt na julia.nik38@poczta.pl

    5. Witam,
      Czy są jakieś świeże wiadomości?
      Tez naciągnięty – dostałem propozycje ugody – mam 2 serie obligacji nie obsługiwane od grudnia.
      Dzwoniła do mnie pani z biura obsługi twierdząc, że szukają nowego INWESTORA 😀

      1. Coś jest nie tak z moim nowym adresem więc proszę o kontakt na julia.nik38@poczta.pl Odpowiedzi z prokuratury jeszcze nie mam. Może jurto uda mi się skontaktować z Panią prokurator. Tymczasem firma Investo dzisiaj przedstawiła ewentualną propozycje wykupu naszych obligacji przez Investment Fund Managers S.A, niestety z przedłużonym terminem ich wykupu. Gdyby to okazało się prawdą należałoby przed podpisaniem ugody spotkać się całą naszą grupą z doświadczonym prawnikiem aby upewnić się czy podpisywany przez nas dokument jest właściwy i skuteczny. Natomiast osoby którym minął termin wykupu i zależy im na natychmiastowym odzyskaniu tych pieniędzy powinny wymusić ich realizację albo niezwłocznie wystąpić do sądu o zabezpieczenie i uruchomienie weksla.

    6. Mam też problem z inwesto.Też zaproponowano mi ugodę ale na dodatkowe zabezpieczenie nie chcą się zgodzić chodziło mi o hipotekę albo zastaw rejestrowy. Ostatnio pani Majchrzak stwierdziła że w sprawie ugody skontaktuje się ze mną w tym tygodniu do 24 marca ani telefonu od tej pani ani nie można było się dodzwonic.Dziwne tez chyba wejdę w pozew zbiorowy.Bardzo proszę o kontakt.

      1. Zarówno adres na Grójeckiej jak i póżniejszy na Marszałkowskiej to jedna wielka lipa. Oba adresy sprawdzone osobiście. Korzystają ze skrzynki kontaktowej. Żadnej odpowiedzi na e-maile, nie ma możliwości rozmowy telefonicznej. To jest wielka piramida do wyciągania pieniędzy

      1. Odpowiedzi z prokuratury jeszcze nie mam. Może jurto uda mi się skontaktować z Panią prokurator. Tymczasem firma Investo dzisiaj przedstawiła ewentualną propozycje wykupu naszych obligacji przez Investment Fund Managers S.A, niestety z przedłużonym terminem ich wykupu. Gdyby to okazało się prawdą należałoby przed podpisaniem ugody spotkać się całą naszą grupą z doświadczonym prawnikiem aby upewnić się czy podpisywany przez nas dokument jest właściwy i skuteczny. Natomiast osoby którym minął termin wykupu i zależy im na natychmiastowym odzyskaniu tych pieniędzy powinny wymusić ich realizację albo niezwłocznie wystąpić do sądu o zabezpieczenie i uruchomienie weksla. Coś jest nie tak z moim nowym adresem więc proszę o kontakt na julia.nik38@poczta.pl

    1. Odpowiedzi z prokuratury jeszcze nie mam. Może jurto uda mi się skontaktować z Panią prokurator. Tymczasem firma Investo dzisiaj przedstawiła ewentualną propozycje wykupu naszych obligacji przez Investment Fund Managers S.A, niestety z przedłużonym terminem ich wykupu. Gdyby to okazało się prawdą należałoby przed podpisaniem ugody spotkać się całą naszą grupą z doświadczonym prawnikiem aby upewnić się czy podpisywany przez nas dokument jest właściwy i skuteczny. Natomiast osoby którym minął termin wykupu i zależy im na natychmiastowym odzyskaniu tych pieniędzy powinny wymusić ich realizację albo niezwłocznie wystąpić do sądu o zabezpieczenie i uruchomienie weksla. Coś jest nie tak z moim nowym adresem więc proszę o kontakt na julia.nik38@poczta.pl

  30. Proszę Państwa,
    Nie ma się co łudzić. W moim przypadku nie wykupoino obligacji. Prokuratura odmówiła wszczęcia śledztwa z uwagi na małą szkodliwość. Tym samym, jedynie pozew zbiorowy ma sens. Proponuje aby ktoś założył konto na Facebooku, np poszkodowani przez Investo aby zebrać grupę zainteresowanych. Wtedy też zobaczymy ile nas jest i zaczniemy działać. W pojedynke nie mamy najmniejszych szans!

    1. Warunkiem zamiany obligacji na fundusze Investo Fund Management było odesłanie dokumentów; Umowa objęcia obligacji J-ZM,Certyfikat obligacji X1 , Deklaracje wekslową X1, Weksel własny X1.
      Ja nie wiem czy to nie był błąd?
      ja posiadam jedynie Obligacje Imienną seria J-ZM 13/2015 data wykupu 05.05.2017
      POPIERAM POMYSŁ ZAŁOZENIA konta na face booku

  31. Zażalenie na Investo należy składać do Prokuratury Rejonowej Warszawa-Ochota ul. Wiślicka. Sprawą Investo zajmuje się pani prokuratur Agnieszka Cwalina 22 217-38-41 Z informacji uzyskanych dzisiaj wynika że pierwsze zażalenia zostały przekazane przez Prokuraturę Policji bo dopiero po przesłuchaniu i sporządzeniu protokołu Prokuratura może podjąć działanie.W zażaleniu można podać numer sprawy Syg.5DS206/2016 Osoby z Warszawy i okolic powinny się skontaktować i wspólnie działać. Tak zrobiły osoby z Południa Polski.
    julia.nik38@poczta.pl

  32. Bardzo przepraszam że na wszystkie Państwa pytanie nie będę mogła odpowiedzieć natomiast każdą sprawę trzeba zgłosić do Policji w miejscu zamieszkania podając sygnaturę akt PO VI DS 201.2016 . A Policja przekaże materiał dowodowy do Prokuratury Okręgowej w Warszawie ul. Chocimska 28. Osoby które nabyły już prawo wykupu powinny niezwłocznie wysłać do Investo Kancelaria wezwanie do zapłaty. Jest to wymóg konieczny poprzedzający wniesienie sprawy do sądu.

    Policja odradza zawierania przesyłanych umów ponieważ one nie dają żadnej gwarancji/ jakiegokolwiek zabezpieczenia. W Prokuraturze Okręgowej sprawą zajmuje się Pani prokurator Anna Horoszko-Mleczko tel. 22 217 34 41. Do sekretariatu 22 217 34 27

    Istnieje możliwość przez wszystkich zatrudnienia jednej kancelarii adwokackiej która by współpracowała z Prokuraturą i Sądem.

    1. Pani Julio czy jeżeli mam wykup w czerwcu i lipcu czy mam już zgłaszać sprawę do prokuratury ? Odsetki ostatnie wypłacone w styczniu ? co robić? Pozdrawiam

    2. Można się dolaczyc do tych ludzi którzy walczą o swoje no nie mam kasy wszystkie oszczędności zainwestowalem w investo bardzo proszę o mądra porade

  33. Nie przesada z tym ściganiem? Kancelaria nadal działa, owszem przyznają się do zaniedbań w kontakcie z klientami (mieli jakieś poważne zmiany personalne), ale teraz kontakt jest dobry. Ryzyko inwestycyjne jak zawsze istnieje, nie wygląda to jednak na piramidę czy inne oszustwo. Narzekają tylko, że nie udało im się skontaktować z innymi klientami.

    1. Mają wszystkie namiary. Do tej chwili nie przedstawili sensownego sposobu rozwiązania problemu. Na to by uspokoić ludzi muszą przedstawić dokumenty przedstawiające stan ulokowanych aktywów i gdzie oraz realny program naprawczy. Jak na razie oprócz mętnych listów nie przedstawiono żadnych konkretów.

    2. Kris czy mógłbyś rozwinąć swoją myśl bo to co piszesz jest wilce ciekawe i nie wiem czy jesteś osobą z INVESTO, wynajętym pr-owcem internetowym, naiwnym klientem czy po prostu usłyszałeś coś innego niż inni kliencie?
      Dlatego chciałbym abyś opisał bardziej szczegółowo w zakresie:
      – co masz na myśli mówiąc o zaniedbaniach w kontaktach z klientami?
      – jakie konkretnie Ci są znane poważne zmiany personalne?, nie chodzi mi o nazwiska ale skoro piszesz że mieli poważne zmiany personalne to oznacza że wiesz coś więcej w tym temacie, dlatego podziel się proszę tą informacją z innymi osobami,
      – na czym tera polega dobry kontakt z/do INVESTO? czy otrzymałeś jakieś rzetelne informacje na podstawie których można rzeczowo ocenić sytuację finansową firmy i wyjaśnić co do niej doprowadziło? Czyżbyś był wyjątkiem od reguły? Napisz nam proszę kilka słów tym temacie na poparcie te tezy.
      – o jakim ryzyku inwestycyjnym konkretnie piszesz, bo ja osobiście nie jestem w stanie sobie wyobrazić w tym momencie jak mogło dojść do utraty 100% środków w tym przypadku i tylko przedmiot ścigania przez prokuraturę wyjaśnia całą sytuację. Oczywiście jak każdy w tej sytuacji chętnie przyjmę inne wyjaśnienie ale oparte na faktach, które da się potwierdzić niezależnie a takich INVESTO nie przedstawiło,
      – co Cię skłania do opinii że nie jest to żadna piramida finansowa czy oszustwo, czyżby to chodziło o domniemanie niewinności? Wg. mnie tylko trzy rzeczy mogą potwierdzić Twój pogląd w te sprawie tj. albo natychmiastowy zwrot gotówki klientom, twarda gwarancja która potwierdzi że ten zwrot nastąpi w jakimś czasie, dająca się potwierdzić informacja o tym gdzie zostały zainwestowane środku które przekazaliśmy do INVESTO. Choć to ostatnie niekoniecznie musi potwierdzać opinię o uczciwości firmy bo to zależy od tego co było przedmiotem inwestycji,
      – co to oznacza że narzekają na to że nie udało im się skontaktować z innymi klientami, w sensie z nowymi którzy nie kupują kolejnych obligacji czy istniejącymi którzy maja albo obligację albo fundusz?

      Na koniec dodam że niczego innego bym w tym temacie nie pragnął jak tego aby nie było to to o co firma INVESTO jest jak to napisałeś ścigana. Niestety ani w działaniach ani w komunikacji prowadzonej przez firmę nie ma elementu rzetelności, którą powinno cechować rozwiązywanie trudnej sytuacji i gdyby to co firma robi było rzetelne i uczciwe to zaręczam Ci że nikt by nawet nie myślał o prokuraturze czy sądzie bo tego typu działania są bardzo kosztowne i czasochłonne. Oczywiście cały czas firma ma możliwość się poprawić i zacząć naprawdę współpracować z klientami i wtedy tak jak zatwardziałemu grzesznikowi po wyznaniu win i naprawieniu szkód winy zostaną odpuszczone. Oczywiście pozostałby duży niesmak ale firma miałaby szansę na odbudowę reputacji po jakimś czasie. Aktualnie jednak INVESTO obrało całkiem inną ścieżkę, pytanie czy takie podejście można nazwać zaniedbaniem? Jeśli wg. Ciebie tak to chyba znamy inną definicję tego słowa.

      Jeśli chcesz uczestniczyć w rzeczowej dyskusji to odpisz proszę na to co napisałem powyżej, być może wniesiesz promyk nadziei do naszych serc.

      1. Najbliżej jestem naiwnego klienta. Liczyłem na to, że mój wpis wywoła jakieś lepsze informacje, a tu każecie mnie się tłumaczyć. Dobrze, napiszę, co wiem po rozmowach telefonicznych z Investo:
        – żalili się, że na internecie robią im złą opinię, na co ja, że sami sobie winni, bo nie można się było z nimi skontaktować – przyznali mi rację i powiedzieli, że przyczyną tego były jakieś zmiany personalne wśród pracowników (to samo mi powiedzieli chyba w tej firmie amerykańskiej, z którą Investo coś kombinowało),
        – teraz mam nowy nr do Investo, dzwoniłem kilka razy do nich, oni do mnie, wyjaśniali mi swoje trudności, nie pamiętam za dobrze, po prostu radzę do nich zadzwonić i popytać,
        – o tym ryzyku to tak ogólnie pisałem,
        – no to może: mam nadzieję, że to nie piramida; trochę mi to potwierdza fakt, że nie namawiali mnie bardzo na dużą inwestycję, tylko na sprawdzenie ich oferty; nie wiem, czy dali twarde gwarancje, ale jakieś dokumenty od nich i z tej kancelarii mam – nie wiem, ile to warte w tej sytuacji – gdy pytałem o jakieś zabezpieczenia, właśnie na to zwrócono mi uwagę; na razie tego (naiwnie?) się trzymam,
        – oczywiście narzekali na kontakt ze starymi klientami, nie wiem, na czym dokładnie to polega, ale ja np. nie mogę się dodzwonić na stare nry, ale nowe dobrze działają.
        To tyle. Nie jestem doświadczonym inwestorem. W czasach, gdy zaczynałem oszczędzać było to prostsze. Na razie mam nadzieję, że się to dobrze skończy.

  34. WAŻNE!!!! Prokuratura Okręgowa w Warszawie ul. Chocimska 28 w dniu 21-go kwietnia 2016 wszczęła śledztwo przeciwko firmie Investo Kancelaria Inwestycyjna o czyn z art. 286 paragraf 1 K.K. 8 osób zgłosiło roszczenia na kwotę około 1,500,000 złotych. Co jest z resztą ludzi? Jak zamierzacie odzyskać pieniądze jeśli nie zgłosicie sprawy do Prokuratury? Nie należy zwracać Investo żadnych dokumentów i zamieniać na fundusze.

    1. Pani Julio jestem z południa Polski , chciałabym również dołączyć do grupy która zgłosiła roszczenia.
      Czy mogę to zgłosić w Prokuraturze w Warszawie , czy w mojej miejscowości?

  35. Pani Julio
    Ostatnio dołączyłem do forum. Na pewno ma Pani mnóstwo różnych listów w tej sprawie. Mówi Pani o grupie z południa. Ja jestem z Dębicy i też jestem poszkodowany a sam nie bardzo mogę się w tym połapać. Chętnie dołączyłbym do grupy jeśli to możliwe i gdybym wiedział jak to zrobić. W tej chwili dostałem propozycję wykupu dwóch pakietów obligacji i certyfikatów INVESTO przez INVESTO FOUND MANAGEMENT. Sprawdziłem ta nowa spółka to ci sami ludzie z takim samym zabezpieczeniem (500000zł), żadnej gwarancji za to przedłużony termin. Propozycja wysoce podejrzana obliczona chyba na odzyskanie weksli In blanco wystawionych przez prezesa INVESTO. Co może mi Pani poradzić, czy ktoś rozpoczął akcję z wyegzekwowaniem zapłaty za weksle? Czy grupa „z południa „ do której mógłbym dołączyć – wykonała już jakie kroki prawne?

    Pozdrawiam Ted

  36. Jak już podałam na forum, zażalenie na Investo Kancelaria Inwestycyjna należy zgłosić do Prokuratury Okręgowej w Warszawie ul. Chocimska 28 do syg POVI Ds201.2016 podaje telefon: 22 217 32 14 sekretariat
    22 217 34 27 Pani Prokurator prowadząca dochodzenie Anna Horoszko-Mleczko

    można to zrobić przez miejscową policję.

    Osoby które nabyły już prawo wykupu obligacji powinny wysłać do Investo wezwanie do zapłaty koniecznie podając termin wykupu np. 7 dni albo 2 tygodnie. Należy również podać wartość obligacji zgodnie z umową i procentami oraz należnymi odsetkami gdyż warunkuje to ewentualne wystąpienie do sądu o zapłatę. Odradza się podpisywania nowego porozumienia bez zabezpieczenia jego realizacji gdyż pozwoli to tylko firmie na dalsze istnienie bez odpowiedzialności prawnej.

  37. Witam Pani Julio!
    Dostałam wczoraj tel. z Investo w sprawie cesji z GOSHAWK RD. Pani tłumaczyła ,że investo ogłosi upadłość i nie posiada żadnego kapitału z którego możnaby ściągnąć nalezżności,więc odzyskanie srodków na drodze sądowej bedzie praktycznie niemożliwe. Zaniepokoiło mnie to,iż żądają zwrotu wszystkich dokumentów a zwłaszcza weksla in blanco. Powiedziała,iż muszę się śpieszyć,gdyż w przyszłym tygodniu finalizują umowe z ta angielską firmą.Nie wiem co robić. Proszę o pomoc. Katarzyna

    1. NIE ODDAWAJCIE IM ŻADNYCH DOKUMENTÓW …WECHSLE TO ZABEZPIECZENIE A DOKUMENTY TO DOWODY….A ANGLI TO KTOŚ ICH W KAJDANCH PRZYWIEZIE….ROZLICZĄ ICH ZE WSZYSTKIEGO,, JAK NIE MAJĄ PIENIĘDZY TO NIECH W WIĘZIENIU ODRABIAJĄ ….ONI CHYBA OTWIERAJĄ KOLEJNĄ FIREMKĘ NA SZTABOWEJ SPOWROTEM ABY KOLEJNYCH NACIĄGNĄĆ……..ZNALEŻLI PREZESA Z WKŁADEM OK 8 TYS..HIHI

  38. Witam wszystkich Pokrzywdzonych

    Opracowuję wniosek do Prokuratora Generalnego o objęcie postępowania w stosunku do Investo oraz osób powiązanych z tą firmą, nadzorem. Przygotowuję tez materiał dziennikarski w tym zakresie.
    Ja nie jestem osobą pokrzywdzoną , ze spółką tą zetknąłem się zajmując się innymi przedsięwzięciami osób powiązanych z Investo.
    Osoby zainteresowane pomocą proszę o kontakt na maila: pokrzywdzeniprzezinv@gmail.com
    Proszę zgłaszać kwotę jaką straciliście, proszę tez o informację czy ktokolwiek z Was widział fizycznie zarząd tej spółki (prezesa, prokurenta, etc) jeżeli tak to kiedy, kiedy mieliście ostatni bezpośredni z nimi kontakt, etc. Proszę o precyzyjne informację.
    Zaznaczam, iż nie działam komercyjnie w tej sprawie.

    Pozdrawiam
    Alex

  39. Podane nr telefonow do investo fond przez prezesa Jacka Sławińskiego nikt nie odbiera jedna wielka sciema probowalem sie dodzwonic w godzinach urzedowania ale nic z tego nie wyszlo w w mailu bylo napisane ze urzeduja w godzinach 9-17 od poniedzialku do czwartku i do 14 w piatki

  40. Witam
    Czytam Państwa maila i szczerze mówiąc sam jestem w szoku. Ja rownież zostałem oszukany przez Investo. Jednak natychmiasy=t podjąłem czynności zmierzające do odzyskania jakichkolwiek należności. Na wstępie musicie Państwo rozumieć,że powiadomienie Prokuratury nic nie zmienia w Państwa sytuacji. Oczywiście Prokuratura zajmie się sprawą ale wyłacznie w wymiarze karnym. Nie gwarantuje to jednak odzyskania przez Was pieniedzy a jedynie pociągniecie w-w do odpowiedzialności z art. 286 kk. Musicie zatem podjąć działania do uznania umowy za nieważną, uzyskać nakaz zapłaty oraz tzw. klauzulę wykonalności. Niestety jest to droga długa ale jedyna aby mieć jakąś nadzieję. Swoją drogą to mam nadzieję, że tych odzustów itak…. trafi.

    1. Szanowny Panie „Wierzący”

      Nie wiem czy Pana opinia wynika z braku wiedzy czy tez z hmm… innych pobudek… Proszę niech Pan odpowie – jaki ma sens uzyskanie nakazu zapłaty (tytułu wykonawczego) w stosunku do podmiotu, który nie dysponuje żadnym majątkiem i jest zarejestrowany w biurze wirtualnym ??? Z czego maja być zaspokojone zasądzone należności ??? Z pustego w próżne i Salomon nie naleje. To po pierwsze. Po drugie – uzyskanie nakazu zapłaty kosztuje i to nie mało bo 5% wpisu sądowego od wartości dochodzonej należności – kolejne stracone pieniądze… Po trzecie – mija się Pan z prawdą – nie wiem czy świadomie czy nie ale w postępowaniu karnym można żądać naprawienia szkody – i to za darmo bez wpisów cywilnoprawnych, tym bardzie na podstawie wadliwych weksli.
      Panie „Wierzący” – nie sprowadzaj Pan ludzi na manowce….
      Tak wiec niech Pan nie wypisuje bzdur – wg moje oceny jedyna zasadną droga jest postępowanie karne i zachęcam wszystkich pokrzywdzonych do czynnej współpracy z organami ścigania – w szczególności celem ujawnienia i ukarania faktycznych sprawców a nie „słupów”

      1. I słusznie Panie Alex.Jestem na etapie:
        -złożony wniosek do Prokuratora Generalnego,przyjęty,nadzór nad postępowaniem karnym
        -pozew w Sądzie okręgowym dla W-wy Pragi,mam nakaz zapłaty.
        -Konto Investo jest puste.
        I codalej????

  41. Szanowny Panie.
    Widocznie nie dziala Pan z pobudek czysto filantropijnych ale niech tam. Przeciez ja nikogo nie zniechcam przed powiadamianiem Prokuratury ( sam to zrobilem) jednak procesy adhezyjne nie spelniaja swojej roli. oczywiscie wyrok skazujacy jest podstawa do roszczen cywilnych ale to nie jedyna droga, dlatego podzielilem sie swym doswiadczeniem. Uzyskanie nakazu i klauzuli wykonalnosci jest podstawa chocby do sprzedazy wierzytelnosci… Zatem n iech kazdy sam sobie odpowie i podejmie wlasciwe kroki. Swoja droga widze juz jak w postepowaniu karnym zostana naprawione szkody…

  42. Drodzy Poszukiwacze pożyczkowe !!!

    Jesteś w jakichkolwiek trudności finansowych? Chcesz założyć własną firmę? Firma ta pożyczka została założona organizacje praw człowieka na całym świecie, których jedynym celem jest pomoc ubogim i osób z trudnościami finansowymi życia. Jeśli chcesz ubiegać się o pożyczkę, wracaj do nas ze szczegółami poniżej adres e-mail: elenanino0007@gmail.com

    Nazwa:
    wymagana kwota kredytu:
    Kredyt Czas trwania:
    Numer telefonu komórkowego:

    Dziękuję i Bóg błogosławi
    PEWNOŚĆ SIEBIE
    Pani Elena

  43. Witamy pana James Scott oferują firmy pożyczkowe

    Zostaliśmy stworzeni, aby pomóc ludziom, którzy potrzebują pomocy, oferujemy pożyczki w wysokości 2%, a Hilfe.So finansowej wtedy przejść przez trudności finansowych, lub jeśli jesteś w chaosie finansowym i trzeba mieć pieniądze na rozpoczęcie własnej działalności gospodarczej, lub potrzebujesz pożyczki na spłatę długów lub zapłacić rachunki, na rozpoczęcie działalności gospodarczej lub mają trudności z uzyskaniem kredytu obrotowego z lokalnych banków, prosimy o kontakt poprzez e-mail: mrjamesscott12 @ gmail .com

    Zapraszamy do wypełnienia poniższe informacje i wysłać go z powrotem.

    wniosku o pożyczkę

    Nazwa wnioskodawcy:
    Wymagana ilość:
    Okres kredytowania:
    kraj:
    Zawód:
    Płeć:
    Wiek:
    komórkowy:
    Miesięczny dochód:
    Powodem kredytu:

    Proszę skontaktować się z nami poprzez e-mail: mrjamesscott12@gmail.com

    Czekam na odpowiedź.

    Pan James Scott

  44. Pożyczkodawcy – wypierdalać ! Żerować na cudzym nieszczęściu im się zachciało..

    Drodzy Poszkodowani – prokuratura za 100 lat nie rozwiąże tej sprawy, nasze nakazy z klauzulą możemy sobie wsadzić jedynie….

    Jeżeli naprawdę chcemy odzyskać te pieniądze trzeba natychmiast znależć odpowiednią wywiadownię gospodarczą, która dojdzie do tego gdzie Sławiński i Grelka wytransferowali nasze pieniądze. Jeżeli WSZYSCY się zrzucimy na to będzie nas stać. Ale każdy miesiąc zwłoki nas kosztuje, trzeba działać szybko. Zaraz się dowiem od znajomej osoby z warszawskiej wywiadowni ile taka usługa kosztuje. Wtedy nasi komornicy zablokują konta oraz prokuratura będzie mogła także zamrozić aktywa Investo, Investo Funds itp. Kto jest za tym planem, proszę o kontakt?

    1. Koszt odzyskania wierzytelności: zaliczka 1000 zł + VAT oraz 10% wartości wyegzekwowanego długu + koszty zastępstwa dla adwokata (to już ściągnie z Investo).

      Kto w to wchodzi?

        1. Przepraszam, ale miałem inne sprawy na głowie. Niestety adwokat się wycofał.
          Z tego można wywnioskować, że przekręt jest dobrze zorganizowany.
          Najprawdopodobniej w sposób legalny nie odzyskamy naszych pieniędzy niestety.
          Weksle w dupę można sobie wsadzić, proces kosztuje a komornik i tak nie ma czego egzekwować. Prokuratura nic nie robi, nie liczcie na to. Naciskajcie tą nową prokurator nic więcej nie zrobicie. Tylko czy wytropią chociaż 1 zł, biorąc pod uwagę, że nawet nie przesłuchali Jacka S. porządnie bardzo w to wątpię. On ma w dupie prokuraturę.
          Można się ewentualnie pomodlić w intencji…

      1. ściagnąć to ty nie zapomnij majtek jak na sedes siadasz. Człowieku – przestań naciągać ludzi na 1000 pln jak nie wiesz o czym piszesz ! Tu trzeba profesjonalnego działania szeroko zakrojonego a nie „ścigania”. Przestań ludzi odurniać

  45. A mnie kancelaria JWC z Krakowa już pisze pozew. Nie będę czekał na działania prokuratora bo to mi nic nie daje. Może coś odzyskam, a może sprzedam dług :tym co sobie z tym podadzą”

  46. Prosiłbym o kontakt osoby które mają cały czas udziały w funduszu INVESTO Prime Opportunities FIZ AN i nie sprzedały ich jeszcze.
    Nie zostało nas zapewne wielu dlatego też chcialbym żebyśmy wspólnie ustalili ewentualny plan działań w tym temacie, tym bardziej że szasne na odzyskanie jakichś pieniędzy w tym przypadku są.

    Prosiłbym osob które posiadają jeszcze udziały we wskazanm wyżej funduszu o kontakt mailowy na joshep@o2.pl

    1. Ja mam zainwestowane środki w CI investo Primera oportunitis FIZ AN ,oraz umowę o wykupie certyfikatów w kwietniu 2017r. Nie wiem czy czekać czy też działać w prokuraturze proszę o kontakt na pawcio37krak@interia.pl

  47. Obligatariusze chcący odzyskać środki z Investo – jest szansa na odzyskanie całości kapitału, proszę o kontakt 791111924

  48. Dzień dobry,

    jeśli jest tu ktoś, kto nie odzyskał kapitału bądź z odsetek z inwestycji w obligacje – zapraszam do kontaktu. Pomogłem już wielu obligatariuszom w odzyskaniu pieniędzy wtopionych w trefne inwestycje.

    W razie zainteresowania zapraszam do kontaktu mailowego: obligacje.pomoc@gmail.com

  49. Dobry, rzeczowy, konkretny, bez przysłowiowego lania wody.

    Nie cierpię artykułów które nic nie wnoszą i są pisane chyba dla samego pisania.
    Tutaj mamy ewidentne przeciwieństwo tego.

    I to mnie niezmiernie cieszy. Pozdrawiam autora i czekam na więcej

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *